Een uitzendbureau... waarom?

tips solliciteren uitzendbureau

14 juni 2022

De vacatures vliegen je om de oren en de banen liggen voor het oprapen, zo lijkt het. Waarom zou je dan via een uitzendbureau gaan werken? Dat is toch nergens voor nodig? Fout!

Juist nu kan het werken via een uitzendbureau flinke voordelen opleveren. Ook voor jou. We hebben 10 voordelen op een rijtje gezet.

10 Voordelen

Wij regelen het

Tijdens het intakegesprek gaan we samen kijken, waar jij het beste op je plek bent. Wat voor soort werk past bij je? Welk bedrijf?

Op basis van jouw wensen en jouw kwaliteiten, gaan wij kijken welke vacature het beste aansluit. We bespreken meteen de mogelijkheden en we houden je op de hoogte van de stand van zaken. Jij kunt achterover leunen en wij doen het werk. Zodra je op gesprek mag of mag starten, hoor je het meteen van ons. Dat is lekker makkelijk.

Ervaring opdoen

Weet jij nog niet precies wat je leuk vindt? Dan kun je werkervaring opdoen bij verschillende bedrijven in jouw buurt. Op deze manier kun jij erachter komen, wat je leuk vindt en wat juist niet. Al die verschillende ervaringen kunnen jou verder helpen in je loopbaan.

Een goede binnenkomer

Vaak is het lastig om binnen te komen bij een bedrijf dat je niet kent of binnen een branche waarin je nog niet eerder hebt gewerkt. Wij hebben een breed netwerk en we kunnen jou dus makkelijk voorstellen bij nieuwe werkgevers in de branche waar jij in wilt werken, ook als je nog geen ervaring hebt.

Opleiding volgen

Wil je aan de slag – maar heb je niet de juiste papieren? Vaak kun je via QPS Works opleidingen volgen en certificaten en diploma’s halen, die jou verder helpen. We investeren namelijk graag in jouw talent en jouw toekomst – zodat jij klaar bent om aan de slag te gaan bij je nieuwe werkgever.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze vacature voor brandwacht of beveiligingsmedewerker cameratoezicht.  


Auto of vervoer

“In het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer” Wij zien het vaak voorbij komen in de functie-eisen. Best lastig, want als werkzoekende heb je vaak geen auto.

Ook dat regelen wij. In veel gevallen kun je namelijk gebruik maken van onze huurauto van de zaak. Of we kijken samen naar andere mogelijkheden, zoals ons eigen vervoer, zodat je mee kunt rijden met onze chauffeurs.

Zo werkt het echt

In de vacatureteksten zien we steeds dezelfde teksten voorbij komen. “We bieden jou een leuke en afwisselende baan binnen een enthousiast team met mooie toekomstmogelijkheden en een goed salaris”.

Maar hoe gaat het er nu echt aan toe bij het bedrijf? Wij weten het. Doordat wij vaak al lange tijd samenwerken met onze klanten, weten we precies hoe het er echt aan toe gaat op de werkvloer en wat de functie echt inhoudt. Pas jij in dit team? Is de baan echt zo afwisselend? We vertellen je er graag meer over.

Een helpende hand bij het solliciteren

Geen CV? Geen probleem. Die maken wij voor je, als dat nodig is. Ook sollicitatiebrieven en motivatiemails, daar hoef jij je niet druk over te maken als je bij ons komt werken. Dat regelen wij namelijk ook. Daarnaast kennen we onze klanten goed, zodat we jou vast kunnen voorbereiden op het sollicitatiegesprek. Dat scheelt weer stress.  

Snel starten

Die frustratie, als je een sollicitatie hebt verzonden en vervolgens geen reactie krijgt. Of weken wachten na een sollicitatie. De grootste ergernissen voor een werkzoekende. We snappen dat.
Daarom schakelen wij snel. Als onze vacature aansluit bij jouw kwaliteiten en wensen – dan kun je razendsnel aan de slag.

Het salaris

Er zijn nog steeds mensen die denken dat uitzendkrachten minder verdienen dan “vaste” medewerkers. Dat is niet waar!

Bij QPS Works verdien je niet minder dan iemand anders die bij hetzelfde bedrijf werkt in dezelfde functie. Bedrijven zijn namelijk verplicht om elke werknemer met dezelfde leeftijd en dezelfde functie, ook hetzelfde uurloon te betalen. Er bestaat een wet over ‘de Inlenersbeloning’ die ervoor zorgt dat je hetzelfde loon krijgt én ook dezelfde toeslagen en vergoedingen.

We betalen het salaris elke week aan je uit, of per 4 weken: wat jij wilt. Ook bouw je reserveringen op (zoals vakantiegeld en vakantiedagen). Dat is dus prima geregeld.

Een vast contract

Denk jij dat een uitzendbureau alleen voor tijdelijke klussen is? Dan heb je het mis! Veel van onze openstaande vacatures zijn namelijk voor langere tijd en zelfs met uitzicht op een vast contract. Dus ook als je op zoek bent naar een baan met vastigheid, dan zit je goed bij QPS Works. In onze vacatures staat altijd duidelijk aangegeven of het om een tijdelijke of om een vaste baan gaat. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Ben je enthousiast geworden? Top!
Neem dan snel een kijkje bij onze vacatures.
Ook als dé baan voor jou er niet tussenstaat, helpen wij je graag verder. Neem gerust vrijblijvend contact met je op, wij helpen je graag verder. Bel 078-6174713 of mail solliciteren@qpsworks.nl