Naar overzicht testimonials
QPS Works testimonial Shell cafe

Duco Doesborgh

Retailer
,
Shell Café

Besparen in het werving & selectieproces

Duco Doesborgh is retailer bij Shell café. Waar is hij het meeste trots op, als eigenaar van 8 zaken? En waarom is de samenwerking met QPS Works zo waardevol voor hem? Je leest het hier.

Duco is retailer bij Shell sinds 2006. Hij startte met een cluster van 5 stations, vandaag heeft hij 6 Shell stations en 2 Starbucks cafés in de regio tussen Hazeldonk en Rotterdam.
Het is een drukke en spannende tijd, voor Duco. Sinds 4 maart is zijn station Hazeldonk namelijk 6 weken dicht in verband met een grote verbouwing. Na de verbouwing is dit station het 4e Shell café van Nederland, met de eerste espressobar binnen dit concept. Hier kijkt hij uiteraard heel erg naar uit.

Van schoonmaker naar manager

Hij begon zijn loopbaan echter niet meteen als retailer. Duco vertelt “In 1989 ben ik als schoonmaker begonnen bij Shell. Ik wilde wat bijverdienen en het was een leuk zaterdagbaantje, naast mijn studie. Uiteindelijk ben ik hier jaren blijven werken. Ik hield me vooral bezig met schoonmaken en het assisteren bij de verkoop. Dat was mijn eerste kennismaking met een Shell station.
Nadat ik mijn studie heb afgerond ben ik een aantal jaren in het buitenland gaan wonen en werken. Toen ik terugkeerde in Nederland, ben ik weer bij Shell gaan werken.
Het werk was leuk, de collega’s waren fijn, dus een goede reden om weer terug te keren bij mijn oude werkgever. Het is een mooi bedrijf om onderdeel van te zijn. Hierdoor heb ik uiteindelijk 11 jaar als medewerker bij de Shell shop gewerkt, voordat ik de kans aangreep om manager te worden. Nadat ik totaal 6 jaar als stationsmanager heb gewerkt, was het tijd voor de volgende stap. In 2006 ben ik retailer geworden. Inmiddels is dat dus ook alweer ruim 15 jaar geleden.

Pittige jaren

De afgelopen jaren waren geen makkelijke jaren voor Duco en zijn team. De corona pandemie heeft ook hier grote uitdagingen gebracht. Door de lockdowns en het vele thuiswerken werden er ineens veel minder kilometers gereden en waren er natuurlijk veel minder tankende gasten. De stations bij de Belgische grens zijn praktisch een jaar lang gesloten geweest.  Dat was heftig. Maar gelukkig is alles nu weer open en kunnen wij onze gasten weer ontvangen.

Een complete beleving

Het woord gasten is meteen een belangrijk woord, voor Duco en zijn team. Zij spreken dan ook altijd altijd over gasten, niet over klanten.
“Een belangrijk verschil. In de wereld van de tankstations is veel veranderd de afgelopen jaren. Waar men vroeger bij de tankshops alleen terecht kon voor een snoepje en een blikje frisdrank voor onderweg, komen de gasten nu in een warme en comfortabele shop terecht, waar verse broodjes, snacks, heerlijke koffie en complete maaltijden geserveerd worden. Het is geen korte pitstop, maar een complete beleving, een momentje van rust dat de gasten wordt aangeboden tijdens hun verblijf. Voor mensen die hun auto even komen opladen, maar ook voor bijvoorbeeld buitenlandse vrachtwagenchauffeurs, het publiek is heel divers. Dat zorgt voor veel afwisseling qua gasten. Ook in het assortiment is er veel afwisseling. Zo is er steeds meer keuze als het gaat om vega en vegan. Het bedrijf volgt de trends en gaat goed met de tijd mee.”  

Besparing in werving & selectie

Inmiddels zijn er al heel wat QPS medewerkers aan het werk bij Shell shops door heel Nederland. Ook in de stations van Duco. “Via een collega die al zaken deed met Ron Drent, van QPS Works, kwam ik in contact met jullie. Inmiddels werken we al heel wat jaren samen. Deze samenwerking bevalt ons erg goed. De arbeidsmarkt is ook voor ons krap op dit moment. Daarnaast is de samenwerking voor ons ook een besparing in het werving & selectieproces, doordat QPS de eerste selectie van de medewerkers doet. Als het eerste contact goed verloopt, dan maken wij kennis met de kandidaat. Dat scheelt ons enorm veel tijd en energie.

Doordat we al langer met elkaar samenwerken weten zij precies wat een kandidaat een geschikte kandidaat maakt. De mensen die bij ons aan het werk gaan, blijven vaak ook echt een lange tijd bij ons werken. Uiteindelijk maken de mensen ook kans op een vast contract.”

Het station is een beetje van iedereen

Omdat Duco zelf al lang bij het bedrijf werkt en zo veel stappen heeft gemaakt binnen Shell, weet hij precies wat het werk inhoudt en wat het team nodig heeft. “We doen het hier echt met zijn allen”, stelt Duco. “Van schoonmaker tot de vakkenvuller tot de manager, het station is echt een beetje van iedereen. We zorgen elke dag, in weer en wind voor een prettige ervaring voor al onze gasten. Of ze nu voor een snelle tankbeurt en een koffie voor onderweg of voor een uitgebreide maaltijd bij ons komen.”  

Een sterk team

Dit team is meteen de grootste trots van Duco. “Er is een goede balans tussen mannen en vrouwen, jongens en meiden die bij ons werken. De jongste is 18 en het oudste lid van ons team is 64. We hebben hecht team, waarin diversiteit erg belangrijk is. Iedereen heeft zijn sterke punten, dat maakt ons sterk, als team”.  

Binnen dit team is er nog voldoende ruimte voor nieuwe collega’s.
Kennis van de branche of ervaring is niet belangrijk als je aan het werk wilt bij de Shell cafés. Affiniteit met foodservice is wel mooi meegenomen. As je gaat werken bij ons, dan word je aan alle kanten gestimuleerd om te groeien en beter te worden in je werk. Er is heel veel ruimte voor persoonlijke groei. Dat biedt ontzettend veel kansen voor de toekomst.
Het is een baan die ook erg goed te combineren is met een gezin of een studie, omdat de werktijden in overlegd afgestemd kunnen worden. Als je vroeg start, dan ben je ook vroeg klaar en heb je de rest van de dag vrij. Dus of je nu 16 of 40 uur per week wilt werken, er zijn mogelijkheden genoeg voor mensen die zich willen ontwikkelen binnen de teams van de tankshops.

Mogelijkheden voor jou

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de vacatures die wij op dit moment beschikbaar hebben binnen de verschillende tankshops? Klik dan op de link om de vacatures meteen te bekijken: Vacatures tankshops of neem meteen contact met ons op: 078-6174713.  

Wil je weten hoe het is om bij een tankshop te werken? Klik dan op de link om de video te bekijken. 
 

Technisch medewerkers

Vakbekwame, betrokken en flexibele medewerkers

De beste mensen op de juiste plek, de perfecte match. Daar gaan we voor.
Wij kennen onze mensen: onze klanten en onze medewerkers. Daardoor maken wij het verschil.

Wij zijn gespecialiseerd in het bemiddelen van medewerkers in diverse branches, zoals o.a. de cleaning, (petrochemische) industrie, bouw, techniek, GWW, productie, logistiek en tankshops. Zowel tijdelijke projecten als opdrachten met uitzicht op een vast contract.

Zo werkt het, bij QPS Works!

Over QPS Works