Naar overzicht testimonials
brandwacht - fernando fardin QPS Works

Fernando Fardin

Brandwacht
,
QPS Works

Brandwacht: werk met verantwoordelijkheid en voldoening

Van een medisch beroep in Brazilië naar een baan als brandwacht in de Rotterdamse industrie. QPS Works medewerker Fernando heeft een verrassende weg afgelegd. Lees hier zijn inspirerende verhaal.

Het roer om

Toen Fernando 25 jaar was, woonde hij in Brazilië, waar hij werkte als controleur voor een gezondheidsdienst. Toen zijn moeder overleed, besloot hij het roer om te gooien en vertrok hij naar Europa, om een nieuw bestaan op te bouwen. Via Italië, waar hij een jaar woonde en werkte, kwam hij via een vriend in Nederland terecht. Al snel kon hij aan het werk, via diverse uitzendbureaus, waar hij voornamelijk binnen de industriële schoonmaak actief was.

Toen hij 2 jaar geleden onverwachts in een uitkering belandde, kwam hij per toeval terecht op de website van QPS Works. Hij las daar een interessante vacature, namelijk brandwacht in de industrie. De kans om een opleiding te volgen en meteen aan het werk te gaan, sprak hem aan. Dus besloot hij om direct te solliciteren.

Razendsnel aan het werk

Na een kennismakingsgesprek met Alwin van QPS Works, had Fernando een goed gevoel. Door de goede samenwerking en de korte lijntjes tussen de gemeente Rotterdam en QPS Works, werd er meteen een opleidingstraject gestart en kon hij razendsnel aan het werk. 

“Mijn ervaring met QPS Works is heel goed. Ze zijn makkelijk benaderbaar en alles is goed geregeld voor de werknemers. Mijn ervaringen zijn dan ook heel positief.”

Mensenlevens

Inmiddels is Fernando al ruim twee jaar aan het werk bij QPS Works. “Een baan als brandwacht verveelt eigenlijk nooit” vertelt Fernando. “Elke dag is anders, met andere mensen en andere situaties. Dat maakt het werk zo leuk en afwisselend.

Je leert veel verschillende mensen kennen, je werkt op verschillende locaties en je hebt een bepaalde vrijheid binnen je werk, die ik heel prettig vind. Daarnaast is het een baan met veel verantwoordelijkheid. Je bent constant bezig met mensenlevens, daar moet je je bewust van zijn. Verantwoordelijkheidsgevoel is dan ook het allerbelangrijkst, als je aan het werk wilt als brandwacht." 

Voldoening en waardering

Het werk geeft tegelijk ook veel voldoening. Je hebt meteen eer van je werk, als je een gevaarlijke situatie weet te voorkomen, door een actie die je neemt. Dat geeft echt goed gevoel.
Vorige week nog, was er een dergelijke situatie. Er was een stuk leiding weggeblazen door de wind. Meteen hebben we de brandweer op de hoogte gebracht, zodat dit opgelost kon worden. Deze actie bleef niet onopgemerkt. Omdat we goed en oplettend hebben gehandeld en daarmee gevaarlijke situaties wisten te voorkomen, kregen we complimenten en een cadeaubon, als bedankje voor onze oplettendheid.”

Op contract

En dat is niet de enige blijk van waardering die deze week op Fernando deze week te wachten staat, want hij heeft een contract aangeboden gekregen bij de opdrachtgever. En dat is misschien wel de allermooiste blijk van waardering die je kunt krijgen!

Toekomstperspectief

Fernando kijkt vol vertrouwen naar de toekomst en heeft een mooi perspectief voor ogen. Hij wil blijven groeien, om dat doel te bereiken. Hij heeft helemaal zijn draai gevonden in de wereld van de petrochemische industrie en zou graag nog heel wat mooie stappen willen maken, zodat hij ooit in de toekomst, uiteindelijk als hogere veiligheidskundige (hvk’er) aan de slag zou kunnen. Wij wensen hem daar uiteraard veel succes bij en zijn trots dat we hem op weg hebben mogen helpen.

Iets voor jou?

Is jouw interesse gewekt en ben je benieuwd zo’n opleidingstraject in de petrochemische industrie ook iets voor jou is? Goed nieuws, we hebben namelijk regelmatig opleidingstrajecten voor deze mooie functie. 

Lees alle ins en outs over het werk als brandwacht 
Of neem meteen contact met ons op voor meer informatie. We vertellen jou er graag meer over!
Je kunt ons mailen: solliciteren@qpsworks.nl of bellen: 078-6174713.

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste vacatures en nieuwtjes?
Volg ons dan op Social Media. Je kunt QPS Works vinden en volgen op FacebookLinkedIn en Instagram.
 

Technisch medewerkers

Vakbekwame, betrokken en flexibele medewerkers

De beste mensen op de juiste plek, de perfecte match. Daar gaan we voor.
Wij kennen onze mensen: onze klanten en onze medewerkers. Daardoor maken wij het verschil.

Wij zijn gespecialiseerd in het bemiddelen van medewerkers in diverse branches, zoals o.a. de cleaning, (petrochemische) industrie, bouw, techniek, GWW, productie, logistiek en tankshops. Zowel tijdelijke projecten als opdrachten met uitzicht op een vast contract.

Zo werkt het, bij QPS Works!

Over QPS Works