Naar overzicht testimonials
Ivan Smitter - qps testimonial de werkshop

Ivan Smitter

Projectleider
,
de Werkshop

Een bestaan start bij een baan

Ivan Smitter is één van de oprichters van de Werkshop, een partij waar QPS Works al meer dan 10 jaar mee samenwerkt. Hoe kijken zij tegen deze samenwerking aan? En hoe helpen zij mensen met grotere afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan? Je leest er alles.

Een bestaan start bij een baan


Ivan kende QPS Works eigenlijk al langer, vanuit ‘het veld’. Toen Ivan startte met de Werkshop, was een samenwerking dan ook een logische volgende stap, vanaf de eerste dag dat de Werkshop haar deuren opende.

Klant vanaf dag één

Door samen te werken werden de eerste successen al gauw geboekt. Naast de mensen die opgeleid waren en meteen aan het werk konden in bijvoorbeeld de industrie en de asbestverwijdering, werd er ook verder gekeken naar mogelijkheden. Wanneer het niet mogelijk was om kandidaten via de gemeente op te leiden, werden de mogelijkheden met QPS Works besproken, zodat gemotiveerde mensen op een andere manier opgeleid konden worden, via QPS Works, voor werk in bijvoorbeeld de asbestsanering of binnen de industrie.  

Doorgaan waar anderen stoppen

De Werkshop bemiddelt mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, zoals bijvoorbeeld statushouders. Maar het gaat veel verder dan het vinden van een baan. Zij werken met veel hulpinstanties samen en staan heel dicht bij de kandidaat, zodat zij beter in kunnen springen wanneer er problemen zijn of hulp nodig is.

De Werkshop wil mensen een kans geven om actief deel te nemen aan de maatschappij om zelfstandig te kunnen leven. Zij geloven dat iedereen een kans verdient op een stabiele en mooie toekomst. Met hun inzet, expertise en passie  leveren zij een belangrijke bijdrage. Hun motto: “Wij gaan door waar anderen stoppen” doen zij dan ook eer aan.

Aandacht voor de mens en de omstandigheden

Binnen de Werkshop zijn diverse projecten, zoals o.a. een actieplan jeugdwerkloosheid Dordrecht, Werkmakelaar, MDT, jonge vrouwen in beweging en van wijk naar werk. Zij werken in verschillende plaatsen en met diverse gemeentes, zoals Dordrecht, Rotterdam-Zuid, Lansingerland en de Hoekse Waard. Van alleenstaande moeders tot ex-gedetineerden en van statushouders tot mensen met een UWV-uitkering. Wellicht niet de makkelijkste doelgroepen om aan een baan te helpen.

Er wordt met veel aandacht gekeken naar de mens en de persoonlijke omstandigheden. Zij kijken echt naar wat de deelnemer nodig heeft om de stap voorwaarts te maken.
Jaarlijks helpen zij zo’n 800-900 mensen aan een baan en een kans om een bestaan op te bouwen. Om te groeien en te ontwikkelen. "Dat maakt mij elke dag nog trots, daar doen wij het voor, bij de Werkshop" vertelt Ivan.

Het besef dat een baan meer is dan een bron van inkomen, dat is één van de dingen die QPS Works en de Werkshop met elkaar verbindt.

Inclusiviteit en diversiteit

“Wij werken met veel uitzendbureaus samen, maar QPS Works is echt wel anders dan andere bureaus”, vertelt Ivan. “Doordat zij als bureau en als mens heel toegankelijk en laagdrempelig zijn, werkt het prettig met ze. Daarnaast is inclusiviteit en diversiteit echt kenmerkend voor QPS Works".

"Er wordt echt geen onderscheid gemaakt door bijvoorbeeld verleden of afkomst. Iedereen krijgt gelijke kansen. Of een tweede kans als het niet meteen vlekkeloos gaat.
Daarnaast zijn er goede toekomstmogelijkheden voor de kandidaten, zoals een vast contract. Gaat het een keer mis, dan is er altijd ruimte voor een gesprek."

Gevoelsmatige collega’s

Het menselijke aspect staat voorop in de bemiddeling van kandidaten, zowel bij de Werkshop als bij QPS Works. Ivan vertelt “Bij QPS Works worden mensen behandeld en gewaardeerd als mens. Het is echt een warm bad.

Ook krijgen wij van QPS Works altijd een terugkoppeling over de kandidaten die wij bemiddelen, dat is ook niet vanzelfsprekend. Voor ons is dit heel belangrijk, omdat wij dan precies weten wat er gebeurd met de mensen die wij bemiddelen, daarna kunnen wij weer evalueren en hierop inspelen.

Daarbij is het opvallend dat er heel weinig verloop is bij QPS. De collega’s die er werken, werken er vaak al heel lang, waardoor je jarenlang zaken doet met dezelfde mensen en precies weet wat je aan elkaar hebt. We hebben een hele goede band opgebouwd, waardoor het eigenlijk voelt alsof we collega’s zijn.”

Meer over de Werkshop

Wil je meer weten over de Werkshop en hun prachtige projecten? Neem dan een kijkje op de website: https://dewerkshop.nl/ 

 

Technisch medewerkers

Vakbekwame, betrokken en flexibele medewerkers

De beste mensen op de juiste plek, de perfecte match. Daar gaan we voor.
Wij kennen onze mensen: onze klanten en onze medewerkers. Daardoor maken wij het verschil.

Wij zijn gespecialiseerd in het bemiddelen van medewerkers in diverse branches, zoals o.a. de cleaning, (petrochemische) industrie, bouw, techniek, GWW, productie, logistiek en tankshops. Zowel tijdelijke projecten als opdrachten met uitzicht op een vast contract.

Zo werkt het, bij QPS Works!

Over QPS Works