Naar overzicht testimonials
qps works testimonial dame in de industrie

Kavita

Monitoring operator
,
QPS Works

Een dame die haar mannetje staat in de industrie

Moeder van 3 kinderen en werkzaam in de petrochemische industrie, dat is een verrassende combinatie. Want de industrie, dat is een wereld apart. Kavita voelt zich hier als een vis in het water, zij staat haar mannetje wel. Ze zou dan ook nergens liever werken dan hier. Lees hier het bijzondere verhaal van Kavita.

Het leven kan soms raar lopen

De loopbaan van Kavita begint niet in de industrie, maar in de beveiliging. Een baan die zij jarenlang met veel plezier uitvoert. Maar het leven kan soms raar lopen. Dat weet Kavita als geen ander. Als moeder van 3 jonge kinderen komt zij terecht in een uitkering. Dat heeft flinke impact op haar en op haar leven. De tijd is erg pittig voor haar, financieel maar ook emotioneel. Kavita is een dame die gewend is om haar eigen boontjes te doppen. En nu is zij ineens afhankelijk van anderen. Hierdoor moet zij haar hele levensstijl aanpassen, en dat is lastig.

Terugkeren in de arbeidsmarkt

Samen met gemeente Rotterdam werkt ze dan ook hard aan een terugkeer in de arbeidsmarkt. Zo komt zij in aanraking met QPS Works. “Via de gemeente ben ik op gesprek gegaan bij QPS medewerker Alwin. Ik heb mijn papieren voor brandwacht gehaald en het gesprek met Alwin was meteen heel prettig. Binnen een paar dagen kon ik al meteen aan het werk, daar was ik natuurlijk hartstikke blij mee.” 

Meteen goed op haar plek

Kavita start in eerste instantie als brandwacht. In dit vak komt haar ervaring binnen de beveiligingssector goed van pas. Alert zijn, snel schakelen, mensen durven aanspreken… allemaal kwaliteiten die zij goed kan inzetten in haar nieuwe baan. Daarnaast is zij ook veel afwisseling en spanning gewend in haar werk. En ook in haar nieuwe baan vindt zij al deze elementen weer terug. Zij voelt zich dan ook meteen goed op haar plek in haar nieuwe functie.

Geen 9 tot 5 branche

Deze functie vergt flink wat van haar, want het is geen branche waar van 9 tot 5 gewerkt wordt. Als je bij bedrijven zoals bijvoorbeeld Lyondell, Shell of RBC werkt, dan houdt het werk niet op, buiten kantoortijden. Er wordt hier 24 uur per dag, 7 dagen per week gewerkt. Dus hier moet je flexibel voor zijn. En dat is Kavita zeker.

Hoewel zij 3 kids heeft in de leeftijd tussen 6 en 13 jaar, werkt zij fulltime, vaak zelfs 6 dagen per week. Weekenden, avonden, nachten: alles komt voorbij. Gelukkig heeft zij een goed sociaal vangnet, waardoor haar familie vaak een helpende hand kan bieden. Op zondag wordt er echter door haar niet gewerkt, de zondag is voor de kids.

Hard werken, maar ook veel lachen

Kavita is een opvallende verschijning in de petrochemische industrie, want een dame in zo’n functie, dat komt niet vaak voor. Kavita vertelt lachend over haar ervaringen. “In het begin moeten mensen weleens even wennen. Er wordt dan even gekeken of ik wel kan lachen om de mannelijke grapjes, maar dat is als snel over, als ze mij leren kennen. Al snel ben ik dan "one of the guys", als ze eenmaal doorhebben dat ik zelf ook over een flinke dosis humor beschik. Ik vind het dan ook een heel gezellige branche. Er wordt hard gewerkt en er wordt ook veel gelachen. Het is erg gezellig in de industrie”.

Voordelen en nadelen

Op de vraag of zij weleens nadelen ervaart, als vrouw in dit vakgebied, antwoordt zij vrolijk “Nee, eigenlijk niet, ik denk zelfs dat het voordelen heeft. Zo worden zaken soms beter uitgelegd en krijg ik dingen net wat sneller voor elkaar dan mijn mannelijke collega’s. Natuurlijk zijn er ook weleens mensen die het lastig vinden als zij ergens op worden aangesproken door mij. Maar ik blijf altijd netjes en heb veel geduld. Ik leg het gewoon goed uit, dat het in het belang van hun veiligheid is, dat zij door mij worden aangesproken. Maar de positieve ervaringen zijn vele malen groter dan de negatieve.  Het is voor mij een hele leuke en fijne branche om in te werken”.  

Elke dag is weer een verrassing

Kavita werkt steeds op een andere locatie, op een ander project met elke dag nieuwe collega’s. Ze vindt het heerlijk, elke dag is weer een verrassing; wat ga ik vandaag doen? Wat gaat er gebeuren? En met wie werk ik vandaag? Een elke dag stapt zij met een fijn gevoel de auto in, als haar taak er op zit en iedereen weer veilig en gezond naar huis kan, o.a. door de inzet van haar en haar collega’s. Daar doe je het voor.

Nieuwe kans

Na een aantal jaren als brandwacht te hebben gewerkt, krijgt Kavita de kans om een nieuwe opleiding te gaan volgen, via QPS Works. Zodat zij ook als monitoring operator aan de slag kan. Hier houdt zij ook toezicht, maar niet alleen buiten. In deze functie werkt zij namelijk ongeveer de helft van de tijd vanachter monitors, waarmee de werklocatie in de gaten gehouden worden, door middel van camera systemen. Wanneer er calamiteiten zijn, dan kan zij meteen ingrijpen en schakelen met haar collega’s. Ook deze baan heeft dus heel veel afwisseling.

Ambities

Dat ze het goed naar haar zin heeft, wil niet zeggen dat Kavita nu stil zit en geen ambities meer heeft. “Het liefst zou ik uiteindelijk een vast contract krijgen bij mijn opdrachtgever. Ik hoop dat deze wens dit jaar gaat uitkomen. Daarnaast wil zij zich ook graag nog verder gaan ontwikkelen in haar vakgebied. “Ik ben erg nieuwsgierig en ik kijk altijd met iedereen mee. Wat doen ze? Waar is dat voor? Wat gebeurt er? Dat zorgt ervoor dat ik nieuwe dingen snel op pak. Daarnaast leer ik graag en snel. Ik word nu soms al ingezet als technieker, en ook dat vind ik heel leuk. Ik ben geen type om stil te zitten, letterlijk en figuurlijk.”

Ik ben een mens, geen nummer

Ondanks dat een vast contract hoog op het wensenlijstje staat, is Kavita wel heel tevreden over haar persoonlijke ervaringen met het werken als flexkracht voor QPS Works. Als er gevraagd wordt naar haar mening hierover, dan is Kavita heel duidelijk. “Mijn ervaring zijn heel erg positief. Een klein voorbeeld: als ik bel naar QPS, dan weet iedereen wie ik ben. Ik ben hier een mens en geen nummer, een groot verschil met andere uitzendbureaus waarvoor ik werkzaam ben geweest. En dat is voor mij heel belangrijk.

Samen kijken naar een oplossing

Daarnaast wordt er goed meegedacht met de medewerkers. Is er een keer een probleem met vervoer? Dan zorgen zij ervoor dat ik op mijn werk kan komen. Is er een keer minder werk, door bijvoorbeeld een vakantie of feestdagen? Dan gaan we samen kijken hoe we dit kunnen oplossen voor mij. Bij QPS zijn ze heel begripvol en eerlijk. Er wordt heel goed gecommuniceerd, hierdoor maken zij echt een groot verschil voor hun medewerkers”.

Mogelijkheden voor jou

Zie jij het ook wel zitten, opgeleid worden en aan de slag gaan als monitoring operator, oftewel beveiliger cameratoezicht of als brandwacht? Bekijk dan de vacatures via de link:
beveiliger cameratoezicht
Brandwacht

Of neem meteen contact met ons op voor meer informatie. We vertellen jou er graag meer over! Bel ons op 078-6174713 of mail naar solliciteren@qpsworks.nl

Technisch medewerkers

Vakbekwame, betrokken en flexibele medewerkers

De beste mensen op de juiste plek, de perfecte match. Daar gaan we voor.
Wij kennen onze mensen: onze klanten en onze medewerkers. Daardoor maken wij het verschil.

Wij zijn gespecialiseerd in het bemiddelen van medewerkers in diverse branches, zoals o.a. de cleaning, (petrochemische) industrie, bouw, techniek, GWW, productie, logistiek en tankshops. Zowel tijdelijke projecten als opdrachten met uitzicht op een vast contract.

Zo werkt het, bij QPS Works!

Over QPS Works