Eerste hulp bij videobellen

sollicitatietip: videobellen

13 september 2022

Okay, het is zo ver. Wij hebben een afspraak met je gemaakt, om kennis te maken via Microsoft Teams. Maar waarom doen we dit via Teams? Wat zijn de voordelen daarvan? Wat moet doen?
We hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet. Lees ze allemaal!

10 Tips

Te laat komen omdat je geen parkeerplek kunt vinden. Afspraken mislopen omdat je de bus gemist hebt. Gestrest aankomen omdat je de weg niet kon vinden...
Met videobellen hoef je hier niet bang voor te zijn. Dat heeft dus flink wat voordelen, ook voor jou!

Ook bij QPS Works maken we veel gebruik Microsoft Teams, om kennismakingsgesprekken te voeren. Zo kun jij je vanuit je luie stoel, vanaf je mobiele telefoon of je laptop inschrijven bij ons. Daar hoef jij de deur niet voor uit. En dat bespaart jou een hoop tijd en moeite. 

Hoe kun jij ervoor zorgen dat alles soepel verloopt tijdens het videogesprek? Lees onze tips!

1. Wees op tijd

Te laat komen zorgt altijd voor een slechte indruk. Ook een minuut te laat, is te laat.
Dus zorg er altijd voor dat je op tijd inlogt, bij voorkeur 5 minuutjes van te voren.

2. Oefen van tevoren

Download de app (in ons geval Microsoft Teams) ruim van te voren en kijk rustig of alles werkt en hoe het werkt. Check of je camera en je geluid goed werken, dat is weer een zorg minder. Dan hoef jij je daar tijdens het echte gesprek niet meer druk over te maken.  
 

3. Zorg dat je laptop of mobiel voldoende is opgeladen

Je wilt natuurlijk niet dat halverwege het gesprek wordt afgekapt omdat je batterij leeg is. Zorg er dus voor dat je telefoon of laptop is opgeladen. 

4. Concentratie

Ben je net goed bezig met je gesprek, gaat je telefoon steeds af. Weg concentratie!
Niet handig en ook niet erg professioneel. Zet daarom, net als in een ‘live’ gesprek, ook het geluid van je telefoon en WhatsApp uit. Zo kun jij je goed focussen op het gesprek. 
 

5. Zorg voor een rustige ruimte om te kunnen bellen

De afwas op het aanrecht. Blaffende huisdieren. Gillende kinderen die door het beeld rennen.
We snappen het. Echt.
Maar het zorgt wel voor onnodige afleiding tijdens het gesprek, voor jou en voor ons. Zorg dus van tevoren voor een rustige plek waar je ongestoord kunt videobellen.
 

6. Kies een goede camerahoek

Wij zien je graag van jouw beste kant. En dat is niet het geval als we maar de helft van je gezicht kunnen zien. Zorg er daarom voor dat de camera van je laptop of telefoon op ooghoogte staat en dat je gezicht helemaal in beeld is.

Zet je laptop niet op schoot. Ook je telefoon in je hand houden terwijl we met je videobellen is niet handig. Zo worden we namelijk een beetje zeeziek ?. 

Staat je telefoon of je laptop te laag? Zet hem dan ergens op, bijvoorbeeld een stapel boeken, zodat hij toch op de juiste hoogte komt te staan.
 

7. Zorg voor een goede internetverbinding

We kennen het allemaal: een haperende internetverbinding. Super vervelend, zeker tijdens het gesprek. 
Check daarom altijd van te voren je internetverbinding. Kijk waar je verbinding het beste is en voer daar het gesprek. Op die manier hoef jij je geen zorgen te maken dat het gesprek ineens wegvalt.

8. Geluid

We willen je graag goed kunnen verstaan tijdens het gesprek.
Let daarom goed op het geluid. Check ook dit van tevoren. 

Niet iedere laptop of telefoon heeft goed geluid. Gebruik daarom oordoppen of een koptelefoon met microfoon voor een zo goed mogelijk geluid.
 

9. Een goede voorbereiding is het halve werk

Heb je vragen aan ons? Wilde je meer weten over een specifieke vacature of over het bedrijf?

Schrijf je vraag van tevoren op, zodat je het niet vergeet. Zo kun je meteen al  je vragen stellen tijdens ons gesprek. We helpen je graag. Neem van te voren ook nog even de vacature door, waarop jij hebt gesolliciteerd. Waarschijnlijk kun je op veel vragen hier al een antwoord vinden. Werktijden, salaris, werkzaamheden: alles staat vermeld in de vacatureomschrijvingen. 
 

10. Ben je verhinderd? Laat het weten

Net als met een ‘live’ gesprek maken we tijd voor je vrij. 
Kan de afspraak niet doorgaan? Is er iets tussengekomen? 
Dat kan gebeuren, maar laat het ons wel weten. Op die manier zitten wij niet voor niets op jou te wachten. Wil je weten waar onze recruiters op letten? Lees het hier!


Tot slot!

Wil jij snel en gemakkelijk op de hoogte blijven van onze nieuwe tips en vacatures? 
Dat kan!
Volg ons dan op Social Media. Je kunt QPS Works vinden en volgen op FacebookLinkedIn en Instagram.