Naar overzicht testimonials
Martin Versteeg - Brandwacht QPS Works

Martin Versteeg

Brandwacht
,
QPS Works

Van kok naar brandwacht

Als je na 28 jaar als kok gewerkt hebt, dan is brandwacht niet de eerste baan waar je dan aan denkt. Maar als je door corona op zoek moet naar een andere baan, dan kan het soms raar lopen.
Toch zou Martin niet meer terug willen naar zijn oude vak. Hoe hij deze omslag maakte lees je hier.


Martin Versteeg (46) is jarenlang werkzaam als kok, totdat hij door corona crisis en de impact hiervan op de horecabranche, op zoek moet naar een andere baan. Na 28 jaar in de keuken te hebben gestaan is dat niet niks. Hij meldt zich aan bij het UWV en via het UWV krijgt hij een vacature van QPS Works onder ogen : Brandwacht gezocht. Een baan met een scholingstraject, waardoor hij omgeschoold zou kunnen worden om in de Industrie te gaan werken. Zijn interesse was meteen gewekt. 

Een snelle start

Hij maakt afspraak met Awais Din, 1 van de recruiters van QPS Works voor een inschrijfgesprek en al gauw gaat het balletje rollen. Hij wordt aangemeld voor de opleidingen en weet binnen de kortste keren diverse certificaten te behalen. VCA, gasmeten, kleine blusmiddelen, buitenwacht. Het ene na het andere certificaat sleept hij in de wacht. Ondanks dat hij geen kennis van het werk en van de branche heeft, lukt het hem goed, dankzij de juiste motivatie en begeleiding. En al snel kan hij aan de slag als Brandwacht. 

Brand op je eerste werkdag

Op de allereerste werkdag van Martin in zijn nieuwe functie komt hij meteen voor een uitdaging te staan. Er breekt brand uit op de werklocatie en meteen moet hij aan de slag. 
Doordat hij meteen toe kon passen wat hij tijdens de opleidingen had geleerd en doordat hij rustig wist te blijven, loopt alles goed af. De opdrachtgever is meteen heel tevreden over zijn rustige en goede manier van handelen, en Martin heeft meteen zijn vuurdoop gehad. 
Inmiddels is Martin al ruim een jaar aan het werk als brandwacht. In dat jaar heeft hij zo’n 20 verschillende werklocaties gezien. Elke locatie en elk project brengen weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Dat is 1 van de dingen die Martin zo leuk vindt aan dit werk. 

Een vertrouwd gevoel

Hij zou zelfs nooit meer terug willen, naar zijn oude baan als kok, geeft hij aan. Natuurlijk moest hij in het begin even wennen, vroeg opstaan, een totaal andere branche. Het is een flinke omslag. Toch zijn er ook overeenkomsten. 
Je zou het misschien niet meteen verwachten maar er zijn diverse vaardigheden die hij heeft opgedaan in zijn jaren als kok, die hij dagelijks nog gebruikt in zijn werk als brandwacht. 
“Coördineren en communiceren, dat zijn zaken die ik in de keuken heb geleerd en die ik nog dagelijks gebruik in mijn werk”, geeft Martin aan. 
Hij was snel gewend aan zijn nieuwe baan. “Alles werd goed en duidelijk uitgelegd en ik werd meteen ingezet, op die manier wen je het snelst. Als er iets aan de hand is, is QPS Works altijd bereikbaar. Daarnaast worden er regelmatig mensen aan elkaar gekoppeld, zo wordt je als starter op weg geholpen door een ervaren medewerker van QPS Works. Dat voelt vertrouwd en zo kun je ervaringen ook delen.”

De kroon op het werk

Martin heeft zich in het afgelopen jaar echt onmisbaar gemaakt voor de opdrachtgever. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij dan ook een vast contract aangeboden heeft gekregen van de klant. Een kans die hij met beide handen aangrijpt. Een mooie en verdiende kroon op zijn werk. En een mooie afsluiting van zijn periode als uitzendkracht bij QPS Works. 
Op de vraag of hij tevreden is over de samenwerking met QPS Works is hij dan ook duidelijk. “Ik ben zeer tevreden. Ik heb een fijne baan, waarbinnen alles mogelijk is, er zijn veel doorgroeimogelijkheden en ik geef me voor alles op wat voorbij komt. Elke kans en elke training pak ik aan. 

Als er een probleem is, dan lossen we dit meteen samen op. Ik vind QPS Works echt een aanrader. Als ik een cijfer zou moeten geven, dan zou dit wat mij betreft een 8,5 zijn” 

Ben jij na het lezen van de ervaringen van Martin nieuwsgierig geworden naar deze mooie baan? Wil jij ook via QPS Works opgeleid worden tot brandwacht? Dat kan! Klik snel op de link om meteen naar de vacature te gaan en direct te reageren: https://www.qpsworks.nl/brandwacht-opleidingstraject

Technisch medewerkers

Vakbekwame, betrokken en flexibele medewerkers

De beste mensen op de juiste plek, de perfecte match. Daar gaan we voor.
Wij kennen onze mensen: onze klanten en onze medewerkers. Daardoor maken wij het verschil.

Wij zijn gespecialiseerd in het bemiddelen van medewerkers in diverse branches, zoals o.a. de cleaning, (petrochemische) industrie, bouw, techniek, GWW, productie, logistiek en tankshops. Zowel tijdelijke projecten als opdrachten met uitzicht op een vast contract.

Zo werkt het, bij QPS Works!

Over QPS Works