Naar overzicht testimonials
Shell shop testimonial Patty Wagenaar QPS Works

Patty Wagenaar

Verkoopmedewerkster
,
Shell shop Huizen

Van moeder naar collega bij de Shell tankshop

“Het is dat ik er te oud voor bent, want anders…” Dat zijn de woorden die het balletje aan het rollen bracht, toen Patty met haar dochter in de tuin zat. Haar dochter is manager bij de Shell tankshop in Huizen en sprak met haar moeder over haar tekort aan personeel in de shop.
Patty dacht dat ze hier te oud voor was en niet de juiste ervaring in huis had, maar niks bleek minder waar! Lees hier hoe moeder en dochter collega’s werden.

Nooit verwacht

Patty is een goedlachse jongedame van 62 met een aanstekelijk enthousiasme. Sinds juni 2022 is zij via QPS Works werkzaam in de gezellige tankshop in Huizen, waar haar dochter manager is. Ze werkt hier met heel veel plezier en had een paar maanden geleden nooit gedacht dat het zo zou lopen.

Meer dan kassawerk

“Ik geniet elke dag van het werk” vertelt Patty vrolijk. Het werk bij de tankshop is bestaat niet alleen uit kassa werkzaamheden, vertelt ze. “Ik start mijn dienst met bijvoorbeeld het reinigen van het koffieautomaat, het netjes maken van de shop, het op orde houden van de voorraad en zorgen dat alles er netjes en aantrekkelijk uitziet voor de gasten. Dit gaat eigenlijk heel de dag door en we zorgen hier samen met alle collega’s voor.

Gezien en gewaardeerd

Niet alleen de werkzaamheden maar ook de klantenkring is heel divers. Hoewel er niet over klanten, maar over gasten wordt gesproken. “Van jong tot oud, van zakenmensen tot buitenlandse gasten, alles komt voorbij. Dat maakt het werk extra leuk. Je bent als tankshopmedewerker echt het visitekaartje van het station. Ik probeer dan ook iedereen vriendelijk en netjes te woord te staan en altijd met een vrolijk gezicht en een praatje te helpen, daar maken we echt het verschil mee. En dat wordt gezien, want ik krijg hier altijd veel complimentjes over van onze gasten. Het is leuk om te horen dat het gezien en gewaardeerd wordt.”  

“Ik probeer echt te kijken wat de klant nodig heeft, en dat gaat soms verder dan een tank benzine of een rolletje drop. Ik probeer echt contact te leggen en te luisteren. Soms zijn mensen heel emotioneel, over iets dat speelt in hun leven. Ik probeer ze dan een beetje tot rust te brengen en even een luisterend oor te bieden. Soms voelt het bijna als maatschappelijk werk in plaats van een tankshop, maar dat maakt werk alleen maar leuker”.

Pittig

“Het werk moet echter niet worden onderschat, want het is best een pittige baan”, vertelt Patty. “Er komt veel bij kijken en je bent de hele dag bezig. Het is geen baantje waarbij je uren achterover kunt leunen. Daarnaast moet je best stevig in je schoenen staan, bijvoorbeeld wanneer je gasten om een ID moet vragen, als zij rookwaren willen kopen. Niet iedereen reageert daar even sympathiek op. Dan is het toch de kunst om netjes en duidelijk te blijven.”  

Geen voorkeurspositie

Is het niet lastig, om voor je dochter te werken? Op die vraag heeft Patty meteen een duidelijk antwoord. “Nee, absoluut niet. Op de werkvloer ben ik onderdeel van het team en niet ‘de moeder van'  dat houden we strikt gescheiden. Ik heb dan ook geen voorkeurspositie, dat wil ik absoluut niet. Als ik iets verkeerd doe, dan wil ik dat gewoon horen, net als iedereen, daar hebben wij duidelijke afspraken over.” Ook over QPS Works is Patty zeer te spreken. “Het contact is leuk en goed, en alles wordt snel en goed geregeld. Ik ben hartstikke tevreden”.

Leeftijd geen bezwaar

Haar leeftijd is – tegen haar eigen verwachtingen in – ook geen enkel probleem. “Juist omdat ik wat levenservaring heb, sta ik anders in het leven. De jongere collega’s leren van mij, en ik leer van hen.” Ze heeft niet eerder gewerkt en moest alles dus leren. Maar ze komt juist boordevol energie en met elke dag weer nieuwe verhalen thuis, over alles wat ze die dag heeft meegemaakt. “Het is geweldig werk, ik had dit 10 jaar eerder moeten doen!” roept Patty enthousiast tot slot.

We wensen Patty nog heel veel en lang plezier in haar verdere loopbaan bij de Shell shop in Huizen.

Is jouw interesse gewekt?

Lijkt het jou ook wel wat, werken bij een tankshop? Dan hebben wij goed nieuws. We hebben namelijk nog veel vacatures openstaan bij tankshops in heel Nederland, neem snel een kijkje bij onze vacatures op de website.  

Je kunt ons mailen: solliciteren@qpsworks.nl of bellen: 078-6174713.

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste vacatures en nieuwtjes?
Volg ons dan op Social Media. Je kunt QPS Works vinden en volgen op FacebookLinkedIn en Instagram.

Technisch medewerkers

Vakbekwame, betrokken en flexibele medewerkers

De beste mensen op de juiste plek, de perfecte match. Daar gaan we voor.
Wij kennen onze mensen: onze klanten en onze medewerkers. Daardoor maken wij het verschil.

Wij zijn gespecialiseerd in het bemiddelen van medewerkers in diverse branches, zoals o.a. de cleaning, (petrochemische) industrie, bouw, techniek, GWW, productie, logistiek en tankshops. Zowel tijdelijke projecten als opdrachten met uitzicht op een vast contract.

Zo werkt het, bij QPS Works!

Over QPS Works