Naar overzicht testimonials
testimonial geluk in werken - qps

Leo Geluk

Eigenaar
,
Geluk in Werken

Werk, geluk en genieten

Als er iemand is, die vanaf het eerste uur betrokken is geweest en dus kan vertellen hoe het écht werkt bij QPS, dan is het Leo Geluk. Want nog voordat QPS Works in deze vorm bestond, was hij al bekend met het bedrijf.

Meer geluk in werken

Vanaf de kinderschoenen

“In de beginperiode, toen het bedrijf echt nog in de kinderschoenen stond, maakte ik al kennis met QPS. Via een oud-collega werd ik benaderd, in mijn vorige baan was ik verantwoordelijk voor de inleen van medewerkers, en zodoende kwam ik in contact met QPS Works. Ik ondersteunde bij het opzetten van de ISO en VCU procedures, en zo werkten wij voor het eerst samen.”  

Enkele jaren nadat deze processen waren opgezet, nam Bob van der Hoest (directeur eigenaar van QPS Works) opnieuw contact met me op. Vanuit mijn bedrijf, Geluk in werken, coach ik mensen. Hier was behoefte aan vanuit QPS Works en een hernieuwde samenwerking werd gestart. Op dit moment help ik met het in kaart brengen van werkprocessen en coachen van het management van QPS.

Kansen en gunnen

In de loop der tijd is er veel veranderd bij QPS Works, en dat is mooi om te zien.

In de beginjaren werkten zij vooral samen met één grote klant. Nu, jaren later is meer sprake van een stabiele klantenkring waarin continuïteit beter gewaarborgd wordt. Dat maakt mij onwijs trots, en dat is ook waar een deel van de kracht ligt van het bedrijf.

Bob ziet snel potentieel. Hij is iemand die een ander snel een kans geeft en gunt om iets moois op te bouwen. En dat is precies wat er voor zorgt dat zij de laatste jaren enorm succesvol zijn.

Een man een man, een woord een woord

Maar dat is niet alles, vertelt Leo. De mensen bij QPS Works zijn enorm betrouwbaar. Een man een man, een woord, een woord. Dat is enorm kenmerkend voor Bob en ook voor de organisatie.

In een wereld, die best hard kan zijn, zoals de uitzendbranche is het bijzonder als iemand niet persé het onderste uit de kan wil halen. Het is een harde werker, een echte ondernemer, met het hart op de juiste plaats. Het gaat om gunnen en vertrouwen. Dat is echt wat QPS onderscheid.

Familiebedrijf

Daarnaast is het natuurlijk heel bijzonder dat het een familiebedrijf is. Zo was Nico van der Hoest één van de oprichters van QPS Groep, waarvan QPS Works destijds onderdeel was. Zijn vrouw, Marjan was jarenlang ook werkzaam in het bedrijf. Jaren later namen hun zoon Bob en zijn compagnon Jorn het stokje over. Later komt ook zijn broer Johnny werken in het bedrijf. En ook zwager Menno maakt inmiddels deel uit van het team.

Wat bijzonder is, is dat een kritische noot wel mogelijk is, iets wat bij veel familiebedrijven toch gevoelig kan liggen. Alles wordt open en eerlijk besproken en als er hulp nodig is, dan schromen zij niet om dit te vragen. Voor veel mensen is dit toch een grote stap. Hier staat men echt open voor die hulp.

Het is een bijzondere en mooie, transparante organisatie waarbij de mensen echt open staan om naar je te luisteren. En dat is voor mijn rol natuurlijk enorm belangrijk.”

De rol van Geluk in werken

En de rol van Leo, is voor QPS Works erg belangrijk. Sinds 2007 houdt hij zich al bezig met het adviseren van diverse management systemen en een stuk coaching. Zo houdt hij zich bezig met verbetertrajecten, leiderschap coaching, management coaching en loopbaan coaching. Gedrag is daarin een belangrijk element. Zijn klantenportefeuille is enorm divers. Van schilders of grondwerkers, tot aan directieleden.

Ieder mens boeit

“Ieder mens boeit, want ieder mens is verschillend”, vertelt Leo met enthousiasme in zijn stem. Een project is voor mij geslaagd, wanneer het maximale is bereikt en de mensen weer in verbinding staan met elkaar, in plaats van tegenover elkaar. Als de mensen in hun kracht staan, dan is mijn doel bereikt.”

Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan, niet iedereen staat altijd meteen open voor hulp. Maar elk traject begint met luisteren. Waarom sluit men hulp buiten? Wat zit hier achter? Als je dat eenmaal kunt traceren, dan kunnen de mooiste dingen ontstaan. Zoals bij één van zijn projecten, die hij onlangs heeft afgerond bij een groot en landelijk opererend bedrijf. “Toen ik het traject startte, gaf de helft van de deelnemers in eerste instantie aan dat zij hun manager niet zagen zitten. Toen we klaar waren, stonden alle neuzen weer dezelfde kant op. Op zo’n moment lijkt het echt alsof er een wonder is gebeurd in zo’n groep. Dat is schitterend.”

Bang voor een terugval hoef je trouwens niet te zijn, wanneer je een traject aangaat met Geluk in Werken. Want nadat het traject is afgerond, blijft er nog minimaal een jaar contact om op te volgen hoe het gaat. We spreken ongeveer 1 x in de 3 maanden af om de zaken actueel te houden en om te voorkomen dat er in oude patronen teruggevallen wordt.

Leren luisteren

Bij QPS Works werken we in het huidige traject aan bewustwording. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Wat moet er anders? Leren luisteren naar de medewerkers en met elkaar in gesprek gaan om het beste in je bedrijf naar boven te halen, zodat je samen aan een mooie toekomst kunt bouwen.

De toekomst

Hoe kijkt Leo naar de toekomst van QPS Works? “Ik verwacht absoluut nieuwe groei. Het ontwikkelen en bedienen van nieuwe markten, het geleidelijk uitbreiden van de dienstverlening. Op een stabiele en weloverwogen manier. Het team van QPS Works bestaat niet uit snelle cowboys, die zich ondoordacht ergens in storten. Er wordt goed nagedacht over wat zij willen bereiken met het bedrijf.

Ze gaan niet over één nacht ijs, maar willen het goed doen. Zo is er een traject met Slowaakse medewerkers geweest, er wordt dan echt voor goede huisvesting gezorgd en weloverwogen nagedacht over de aanpak en goed werkgeverschap. Dat is helaas niet altijd vanzelfsprekend, maar hier wel. Dat oprechte en eerlijke in combinatie met de pragmatische no-nonsense houding, dat maakt QPS echt QPS. Daarin zijn zij een uitzondering in de uitzendbranche.“  

Werken en genieten

Wat verder uniek is aan het bedrijf, is dat de mensen graag de handen uit de mouwen steken. Dat bleek onlangs wel met de verbouwing van het nieuwe pand, die zij voornamelijk zelf uitgevoerd hebben.

Daarnaast zijn zij heel puur en authentiek en zijn altijd hetzelfde, ongeacht in welk gezelschap of in welke samenstelling je ze tegenkomt. Ze blijven dicht bij zichzelf. Daarnaast is er andere grote verbindende factor: er is een tijd van werken en een tijd van genieten.
En dat genieten, daar maken zij ook zeer zeker werk van, bij QPS.”  

Meer geluk in werken

Ben je benieuwd naar wat Geluk in Werken voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje op zijn website voor meer informatie: www.gelukinwerken.nl

Technisch medewerkers

Vakbekwame, betrokken en flexibele medewerkers

De beste mensen op de juiste plek, de perfecte match. Daar gaan we voor.
Wij kennen onze mensen: onze klanten en onze medewerkers. Daardoor maken wij het verschil.

Wij zijn gespecialiseerd in het bemiddelen van medewerkers in diverse branches, zoals o.a. de cleaning, (petrochemische) industrie, bouw, techniek, GWW, productie, logistiek en tankshops. Zowel tijdelijke projecten als opdrachten met uitzicht op een vast contract.

Zo werkt het, bij QPS Works!

Over QPS Works