Sollicitatietip: Waar letten recruiters op?

sollicitatietip qps works

31 augustus 2022

De recruiter. Vaak is dit de eerste persoon die jij spreekt als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Want zij gaan jou helpen, op weg naar die nieuwe werkgever. Waar letten zij op? En waar moet jij op letten? Wij geven je 5 handige tips.

5 Tips

Recruiters. Dat zijn de mensen die jij als eerste spreekt, zodra jij benaderd wordt of solliciteert op één van onze vacatures, bij QPS Works. En die recruiters die hebben als doel om jou op de beste plek te plaatsen. De baan die het beste bij jou past. De juiste match. Dat is waar zij voor gaan.

Wat kun jij zelf doen, om te zorgen dat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen doen, en jou dus zo snel mogelijk aan die nieuwe baan helpen? Wij hebben 5 tips voor jou op een rijtje gezet.

1. Wat wil je?

Naar wat voor baan ben je op zoek? En wat wil je juist niet?
Heb je een baan voorbij zien komen, op onze website, waar jij jezelf al helemaal ziet zitten? Of ben je nog zoekende? Dat is ook geen probleem. Maar ook dan willen we graag weten wat bij jou past. 

Welke dagen en tijden wil je werken? Wat voor bedrijf past bij je? In welke branche wil je werken? En wat wil je juist niet? Dit zijn allemaal zaken die wij graag van je willen weten. Dat maakt het voor ons namelijk een stuk makkelijker om snel een goede match te kunnen maken. Denk hier dus van te voren over na. 

2. Hoe completer, hoe beter.

Een cv heb je niet persé nodig om je in te schrijven bij QPS Works. Het helpt wel als we weten wat jij hebt gedaan en waar jouw ervaringen liggen. Als je dit kunt opschrijven of hier in ieder geval over kunt nadenken, maak je het ons een stuk makkelijker.
Wil je toch aan de slag met een cv? Top. Lees hier handige tips die jou hierbij kunnen helpen. 

3.  Er is maar één jij.

Onze recruiters vinden jouw persoonlijke kwaliteiten minstens zo belangrijk als je opleiding en werkervaring. Er zijn namelijk veel meer kandidaten met dezelfde opleiding en werkervaring. Maar er is maar één jij! Bedenk dus voor ons gesprek wat jou onderscheid.
Neem jij graag de leiding in een groep? Ben jij heel technisch en haal je elk weekend de motor van je auto uit elkaar? Of weet jij de rust te bewaren in stressvolle situaties? Wij willen het weten. Zo kunnen we jou namelijk nog beter leren kennen. En dat brengt jou weer een stap dichter bij de juiste match.

4.  Bereid je voor.

Als je solliciteert op één van onze vacatures, dan helpt het enorm als je de vacature goed doorleest. Bijna alle informatie, van salaris tot werktijden en van de werkzaamheden tot aan de eisen, kun jij terugvinden in de functie omschrijvingen – bijvoorbeeld op onze website. Zie je een leuke vacature, maar voldoe jij niet 100% aan de eisen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Wel is het handig als de functie aansluit bij jouw wensen en eisen. Zeker als het gaat om belangrijke zaken zoals werktijden of kwaliteiten. 

Staat er in de vacature dat er op hoogte gewerkt wordt? Maar krijg jij al knikkende knieën op een keukentrap? Dan hoef je niet te reageren. Zoek jij een baan voor 24 uur per week, in dagdiensten? Dan is die fulltime baan in ploegendiensten niet de juiste baan voor jou. Reageren heeft dan ook geen zin. Dat is zonde van jou tijd en die van ons. Bekijk dus van te voren of de vacature waarop jij reageert, echt wel iets voor jou is.

5. Afspraak is afspraak.

Als we een afspraak met je maken, dan maken wij tijd voor jou vrij. En dat doen we met veel plezier. Maar zo’n eerste afspraak is voor ons ook een eerste check. Houd jij je aan de afspraak? Ben je er? En ben je wel op tijd? Oftewel: kunnen wij op jou vertrouwen? Dat is namelijk het eerste dat onze klant, dus jouw toekomstige werkgever, wil weten. 

Moet je de afspraak afzeggen of verzetten? Dat kan natuurlijk gebeuren, dat snappen we. We vinden het wel fijn als je ons op de hoogte brengt. We maken graag een nieuwe afspraak met je. Zo hoeven wij niet onnodig op je te wachten. En dat laat een veel betere indruk achter.

Tot slot

We zijn er om jou te helpen. Wees dus zo eerlijk en compleet mogelijk. Hoe meer wij weten, hoe beter we jou kunnen helpen.
Ben je benieuwd naar de recruiters van QPS Works? In onze vacatures staat altijd een contactpersoon, zodat je meteen kunt zien met wij je contact hebt over deze vacature. Daarnaast kun je op onze website ook meer informatie vinden over alle collega’s die bij QPS Works werken. Van recruitment tot de directie en van de marketing tot de planning. Zo kun je ons ook meteen leren kennen.  

QPS Works op Social Media

Wil je meer sollicitatietips lezen? En wil je snel en gemakkelijk op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons ook op Social Media. 
Je kunt QPS Works vinden en volgen op FacebookLinkedIn en Instagram.