Sollicitatietips : Inschrijven bij een uitzendbureau

sollicitatietip uitzendbureau

03 mei 2022

Waar moet je rekening mee houden als jij je gaat inschrijven bij een uitzendbureau? Wat kun je verwachten? Wat neem je mee? En wat is nu eigenlijk de bedoeling van zo'n inschrijfgesprek? We leggen het graag uit en geven je meteen handige tips.

Inschrijven bij een uitzendbureau

De baan waarvan jij niet wist dat je hem zocht, omdat je niet weet wat je wilt. De baan die jij graag wilt, maar waar je niet de juiste ervaring of papieren voor hebt. Een baan in een totaal andere branche, waarbinnen je geen ervaring of netwerk hebt, die jou verder kunnen helpen om binnen te komen. Of je allereerste baan... er zijn heel veel redenen waarom een uitzendbureau juist een goed hulpmiddel is, als jij op zoek bent naar een (nieuwe) baan.

Een uitzendbureau kan namelijk een mooie opstap zijn. Want ook als je starter of juist zoekende bent, kan een uitzendbureau je helpen met het behalen van de juiste certificaten of uitzoeken wat voor baan bij jou past.  

De beste plek voor jou

Juist door met jou in gesprek te gaan over je ambities, je passies en je kwaliteiten, kunnen we samen met jou gaan zoeken naar de baan en het bedrijf waar jij het beste op je plek bent.

We kennen veel werkgevers en we hebben jarenlange ervaring in verschillende branches. Door jou beter te leren kennen, kunnen wij goed inschatten waar jij het beste zou passen. Niet alleen qua functie maar ook als het gaat om bijvoorbeeld sfeer en bedrijfscultuur. 

Onze tips

Die perfecte match, dat is waar wij bij QPS Works voor gaan. Dat is de reden dat wij graag een inschrijfafspraak met je maken. Maar hoe werkt het precies, als jij je wilt inschrijven?
Wij hebben samen met onze recruiters tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij weet wat je kunt verwachten als jij je gaat inschrijven bij een uitzendbureau.

1. Wees niet onzeker.

Echt. Nergens voor nodig.

We zijn er om je te helpen. Zie een inschrijfafspraak dan ook niet als sollicitatiegesprek, maar juist laagdrempelig als kennismakingsgesprek. We willen kennis met jou maken, om erachter te komen op welke werkplek jij het beste zou passen.

2. Kom op tijd.

We maken tijd voor je vrij en we wachten op je. Is er iets tussengekomen en kun je niet komen? Geen paniek, dat kan gebeuren. Maar laat het ons dan even weten. Als onze afspraak niet door kan gaan, dan snappen we dit echt, dan maken we graag een andere afspraak met je.

3. Bereid je voor.

Je hoeft geen compleet en uitgebreid cv mee te nemen, als je bij ons langskomt. We kunnen jou zelfs ook helpen bij het maken van een cv. Wel is het handig als je vast opschrijft wanneer je waar hebt gewerkt en welke opleidingen je wanneer hebt gevolgd. Dit hoeft niet netjes, het mag ook een kladje of notitie voor jezelf zijn, maar op deze manier maak je het ons een stuk makkelijker. Zo hoef je niet ter plaatse alle jaartallen uit te gaan zoeken.  

Als je het lastig vindt om een cv te maken, dan kun je hier tips vinden die het makkelijker maken: schrijf een ijzersterk cv

4. Wat wil je (niet)?

Ook als je niet weet wat voor baan je exact zoekt, dan help je ons enorm door alvast na te denken over de volgende vragen:

Waar ben je goed in?
Wanneer vliegt voor jou de tijd?
Wat heb jij nodig om het naar je zin te hebben op je werk?
Wat wil jij echt niet doen?

Zo weten wij wat voor jou belangrijk is, en kunnen wij jou beter leren kennen, zodat we beter en sneller een goede match kunnen maken.  

5. Research

Ga alvast op onderzoek uit. Neem alvast een kijkje bij onze vacatures en op onze social media kanalen. Daar kun je openstaande vacatures vinden, inclusief de taakomschrijvingen. Zo kun je snel en makkelijk zien wat voor vacatures wij op dit moment beschikbaar hebben. Misschien staat er al een baan bij, die jou aanspreekt.

Ook kun je bij de testimonials op de site interviews met klanten en kandidaten lezen die jou wellicht aanspreken.

Kom jij je inschrijven voor een specifieke QPS vacature die je hebt gezien? Neem hem dan van te voren goed door, zodat je zeker weet dat het inderdaad echt iets voor jou is. 

6. De verbinding

Heb je een teams meeting of een videogesprek? Check van te voren of je verbinding goed is. Meer tips over videobellen kun je vinden via de link: videobellen als een pro

Heb je verder nog vragen? Stel ze gerust, we zijn er namelijk om jou te helpen en we zijn dan ook altijd bereid om met je mee te denken. 

QPS Works op Social Media

Wil je meer sollicitatietips lezen? En wil je snel en gemakkelijk op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons ook op Social Media. 
Je kunt QPS Works vinden en volgen op FacebookLinkedIn en Instagram.